Menu
Cantorclin Schoonmaak

Cantorclin Schoonmaak

Cantorclin Schoonmaak, een top 10, landelijke schoonmaakorganisatie. Het bedrijf biedt meer dan 65 jaar ervaring in de industrie en heeft zich gespecialiseerd in het schoonmaken van kantoren, cleanrooms, apotheken, scholen en winkels.

Neem direct contact op
Ans-Gerda Blanken
Ans-Gerda Blanken
★★★★★

“Wij willen zorgen dat er gewerkt kan worden in een prettige en gezonde omgeving. Dit betreft al onze medewerkers van interieurverzorgers tot en met kantoorpersoneel. Door de aanpak van het spoor 2 traject worden werknemers, indien nodig, succesvol herplaatst. We zijn zeker tevreden met de samenwerking”

Cantorclin Schoonmaak, een top 10, landelijke schoonmaakorganisatie. Het bedrijf biedt meer dan 65 jaar ervaring in de industrie en heeft zich gespecialiseerd in het schoonmaken van kantoren, cleanrooms, apotheken, scholen en winkels. Ze staan bekend om hun goed en gedegen schoonmaakonderhoud en richten zich op het creëren van een gezonde en prettige werkomgeving voor klanten. Wij spraken met Ans-Gerda, zij is al bijna 12,5 jaar in dienst bij Cantorclin Schoonmaak en houdt zich bezig met het ziekteverzuim binnen het bedrijf.

Doelstellingen en uitdagingen

Ans-Gerda geeft aan dat er één hele belangrijke doelstelling is, namelijk: “wij willen zorgen dat er gewerkt kan worden in een prettige en gezonde omgeving. Dit betreft al onze medewerkers van interieurverzorgers tot en met kantoorpersoneel.” Hier komen echter wel een aantal uitdagingen bij kijken, Ans-Gerda vervolgt: “soms kan het zijn dat de werkdruk te hoog is of dat er door de verkeerde manier van schoonmaken, lichamelijke klachten ontstaan.” Deze problemen hebben invloed op de operationele efficiëntie en kunnen de werkprestaties binnen het bedrijf verminderen.

Samenwerking met Proficiënt Verzuimbegeleiding

Naar aanleiding van deze uitdagingen was er een arbeidsdeskundige nodig. Hierdoor kwamen ze terecht bij Proficiënt Verzuimbegeleiding en hebben ze een offerte aangevraagd. Ans-Gerda vertelt: “Na contact in verband met de offerte, hadden we een klik en sindsdien werken we al een aantal jaar samen.” Hierbinnen heeft Proficiënt Verzuimbegeleiding niet 1 specifieke uitdaging opgelost, maar werken ze samen aan oplossingen binnen deze uitdagingen. Er wordt besproken of er nog een spoor 1 traject mogelijk is, of dat een spoor 2 traject nodig is. “Vaak is het laatste toch wel echt het geval als het tot een arbeidsdeskundig onderzoek komt. Dit omdat er binnen ons eigen werk vaak niet veel aanpassingen mogelijk zijn” aldus Ans-Gerda.

Cantorclin Schoonmaak
Cantorclin Schoonmaak

Geboden oplossingen

Op het moment dat een spoor 1 traject geen optie meer was heeft Proficiënt Verzuimbegeleiding een spoor 2 traject aangeboden. Deze wordt dan gevolgd en wordt hierbij geholpen met het zoeken naar werk dat meer geschikt is voor de desbetreffende personen. Dat gaat op de volgende manier, vertelt Ans-Gerda: “Als wij een inzetbaarheidsprofiel ontvangen van de bedrijfsarts, vragen wij een offerte voor arbeidsdeskundig onderzoek op. Als daaruit naar voren komt dat er een spoor 2 traject nodig is, vragen wij een offerte op.” “Zo is er wel eens sprake van telefonisch contact”. Op deze manier worden de werknemers die hun huidige functie niet meer uit kunnen voeren goed opgevangen en wordt er gekeken naar alternatieve werkzaamheden.

Resultaten van Proficiënt Verzuimbegeleiding

De resultaten van de samenwerking met Proficiënt Verzuimbegeleiding worden positief ontvangen binnen Cantorclin Schoonmaak. “We zijn zeker tevreden met de samenwerking”, aldus Ans-Gerda. Ze zijn blij met de overzichtelijke verslagen en het snelle handelen bij eventuele vragen en/of opmerkingen. Ans-Gerda geeft aan: “Door de aanpak van het spoor 2 traject worden werknemers, indien nodig, succesvol herplaatst.”

Toekomstperspectief

Kijkend naar de toekomst, is Cantorclin Schoonmaak positief over de voortzetting van de samenwerking met Proficiënt Verzuimbegeleiding. Het bedrijf is tevreden met de huidige resultaten en geven aan dat de samenwerking “prettig, open, duidelijk en snel” is. Ze zien dat de samenwerking bijdraagt aan de bedrijfsvoering en het welzijn van hun werknemers.

Cantorclin Schoonmaak

Wij zijn trots op onze klanten

Reviews