• Home
  • Re-integratiebureau

Re-integratiebureau

Goede verzuimbegeleiding kan voor u als werkgever veel verschil maken. Of het nou gaat om tweede spoor re-integratie, een gedegen arbeidsdeskundig onderzoek of casemanagement Wet verbetering Poortwachter: re integratiebureau Proficiënt levert ervaren en gecertificeerde arbeidsdeskundigen die het proces van A tot Z kunnen overzien en begeleiden. Landelijk bieden wij ondersteuning aan werkgevers van verschillende grootte.

Een van de grote pluspunten van Proficiënt re integratiebureau is dat wij oog hebben voor het persoonlijke. Wij geloven dat resultaten beter zijn wanneer u te maken heeft met één vast contactpersoon, die u en uw organisatie leert kennen. Hij of zij is daardoor bijvoorbeeld beter in staat om in te spelen op situatiespecifieke behoeften en weet sneller te schakelen. En de locatie waar dat gebeurt is ons om het even: bij u, bij de werknemer thuis of eventueel op een neutrale locatie.

Wat een re integratiebureau voor u kan betekenen

Als vooraanstaand re integratiebureau houdt Proficiënt zich bezig met verzuimbegeleiding. Werknemers die buitenspel hebben gestaan vanwege (langdurige) ziekte, worden stap-voor-stap klaargestoomd voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. In eerste instantie wordt ingezet op een terugkeer in de oude functie, zij het met eventuele aanpassingen, mochten die noodzakelijk blijken.

Lukt dat niet, dan kijkt de arbeidsdeskundige of het mogelijk is om de werknemer binnen een andere (soortgelijke) functie te laten terugkeren binnen uw organisatie. Dit is wat eerste spoor re integratie wordt genoemd. Indien u als werkgever niet in de gelegenheid biedt om hieraan tegemoet te komen, dient te worden gekeken naar andere oplossingen. Van uw als werkgever wordt hierbij echter wel medewerking verwacht.

Re integratiebureau voor tweede spoor re-integratie

Wanneer er geen zich meer is op structurele werkhervatting binnen de eigen organisatie, verschuift de aandacht naar tweede spoor re integratie. Dit beschrijft alle activiteiten die gericht zijn op het vinden van passend werk voor de werknemer buiten de eigen organisatie. Dit wordt doorgaans duidelijk na het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek, waarvoor wij als re integratiebureau onze ervaren experts inzetten.

Als werkgever is het belangrijk te beseffen dat de activiteiten bij tweede spoor re-integratie worden beoordeeld door UWV. Dat wil zeggen dat van werkgevers wordt verwacht dat zij actief meewerken bij het vinden van passend werk voor de werknemer. Is dat niet het geval, dan loopt u het risico dat er sancties worden opgelegd. Als re integratiebureau is het onder meer onze taak om ervoor te zorgen dat het nooit zover gaat komen.

Re integratiebureau met landelijke dekking

Proficiënt Verzuimbegeleiding is door heel Nederland inzetbaar, en waar nodig ook in België en Duitsland. De locatie maakt ons dus niet uit en dat is met name gunstig wanneer de werknemer in kwestie (tijdelijk) niet of minder mobiel is. Indien er sprake is van verzuimbegeleiding in België of Duitsland, moet de verzuimende medewerker wel onder het Nederlandse arbeidsrecht vallen. Onze arbeidsdeskundigen komen in al die gevallen naar u en uw werknemer toe.

Daarnaast dragen we kwaliteit hoog in het vaandel. Naast de noodzakelijke ervaring (meer dan 10 jaar ervaring bij een re integratiebureau) beschikken al onze professionals over de belangrijkste certificeringen (o.a. Blik op Werk, NVvA). Ook dienen zij op HBO-niveau gediplomeerd te zijn en laten zij zich jaarlijks bijscholen. Deze combinatie van ervaring en kunde zorgt ervoor dat eventuele problemen snel en adequaat kunnen worden opgelost.

Maatwerk is leidend bij ons re integratiebureau

Iedere organisatie is anders, en iedere werknemer heeft andere eisen, wensen en behoeften. Het werk van deskundigen bij re integratiebureau Proficiënt is dan ook op maat gesneden. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar wat in uw specifieke situatie gevraagd wordt. Daarom werken wij uitsluitend met (vrijblijvende) offertes op maat.

Bent u op zoek naar een gedreven ervaringsdeskundige op het gebied van verzuimbegeleiding? Neem dan even contact met ons op door te bellen, of vul het formulier in op de website. Wij gaan dan zo snel mogelijk voor u aan de slag.