UWV Bezwaar

Heeft u of uw werknemer een WIA keuring doorlopen, maar bent u het niet eens met de uitkomst? Proficiënt Verzuimbegeleiding stelt voor u een ijzersterk UWV bezwaar op om te krijgen waar u recht op heeft. In veel gevallen kunnen wij u kosteloos bijstaan.

Wat is UWV bezwaar?

Na bijna twee jaar loondoorbetaling bij ziekte verricht UWV een WIA keuring om te beoordelen of er sprake is van recht op een WW uitkering of een WIA uitkering (WGA uitkering / IVA uitkering). Voor zowel werkgever als werknemer heeft deze beslissing van UWV verregaande gevolgen op het gebied van financiële verplichtingen en inspanningsverplichtingen.

Indien u het niet eens bent met de beslissing van UWV kunt u binnen exact 6 weken na het ontvangen van de beslissing UWV WIA tegen UWV bezwaar maken.

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Landelijke dekking / Op locatie naar wens

Proficiënt Verzuimbegeleiding ondersteunt werkgevers door heel Nederland (en waar nodig in België en Duitsland) bij het terugdringen van verzuim. Wij doen dit op een locatie naar uw wens. Dat kan zowel bij u op kantoor, bij uw werknemer thuis of desgewenst op een neutrale locatie.

Kwaliteit / Ervaring

Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom zijn al onze medewerkers SRA geregistreerd, NVvA gecertificeerd, hebben de opleiding Post-HBO Arbeidsdeskundige succesvol afgerond en laten zich jaarlijks bijscholen. Wij hebben inmiddels meer dan een decennium ervaring in de re-integratiebranche.

Korte en flexibele doorlooptijden

Proficiënt Verzuimbegeleiding werkt snel, adequaat en houdt rekening met de doorlooptijden zoals aangegeven in de Wet Poortwachter. Binnen deze kaders zijn wij uiterst flexibel en denken wij graag met u mee om tot een op maat gemaakte begeleiding te komen.

Vaste contactpersoon

Vanaf dag 1 dat u samenwerkt met Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt u gekoppeld aan een vaste contactpersoon met als doel u naar volle tevredenheid te ondersteunen bij al uw vragen en wensen.

Poortwachterproof

Proficiënt Verzuimbegeleiding bewijst van dag tot dag dat het voorziet in een juiste opvolging van de Wet verbetering Poortwachter. De door Proficiënt Verzuimbegeleiding uitgevoerde diensten hebben voor werkgevers nog nooit geleid tot een sanctie bij UWV.

UWV bezwaar werkgever

UWV bezwaar werknemer

UWV bezwaar dient u in op het moment dat u het niet eens bent met de beslissing van UWV naar aanleiding van de WIA aanvraag. Dit kan zijn als UWV de re-integratie inspanningen als onvoldoende heeft aangemerkt of als u het niet eens bent met de hoogte van het arbeidsongeschiktheidspercentage of soort uitkering van de werknemer.

Als de re-integratie inspanningen onvoldoende zijn bevonden door UWV, krijgt u maximaal een volledig jaar loonsanctie toegewezen. Dit betekent een extra jaar loondoorbetalingsverplichting en re-integratie verplichting aan de medewerker.

Een te hoog arbeidsongeschiktheidspercentage kan tot gevolg hebben dat u na het doorlopen van 2 ziektejaren nog eens 10 jaar een re-integratie verplichting en financiële verplichting hebt richting werknemer en dat de premie die u afdraagt bij UWV stijgt.

UWV bezwaar dien je in op het moment dat je het niet eens bent met de beslissing van UWV naar aanleiding van de WIA aanvraag.

Dit is in de meeste gevallen vanwege een te laag arbeidsongeschiktheidspercentage dat is toegewezen of een verkeerde uitkering (WGA uitkering in plaats van een IVA uitkering).

Een te laag arbeidsongeschiktheidspercentage kan tot gevolg hebben dat je een lagere of kortere uitkering krijgt dan waar je eigenlijk recht op hebt of dat je moet solliciteren terwijl dat totaal niet realistisch is.

Hoe verloopt uw UWV bezwaar bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Tegen UWV bezwaar maken wordt binnen 24 uur na aanmelding opgepakt en verloopt in 4 fases:

Fase 1: Dossierstudie

U stuurt ons een scan of kopie toe van de beslissing UWV op de WIA keuring, waarna deze door een van onze advocaten én arbeidsdeskundigen wordt bestudeerd.

Fase 2: Pro forma

Binnen 24 uur na ontvangst van uw aanvraag stellen wij een pro-forma bezwaarschrift UWV op waarin uw wij uw dossier opvragen bij UWV en daarnaast om een extra termijn vragen voor aanvulling van de gronden van het bezwaar.

Fase 1: Persoonlijk gesprek

Zodra wij het complete dossier hebben ontvangen van UWV plannen wij met u een persoonlijk gesprek in om u de gelegenheid te geven commentaar te leveren op het aangeleverde dossier.

Fase 2: Gronden van bezwaar aanvullen

De advocaat én arbeidsdeskundige onderzoeken of UW zich heeft gehouden aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, het eigen beleid en vooropgesteld natuurlijk de wet. Deze informatie, samen met uw commentaar leveren de basis voor de gronden van het bezwaarschrift UWV die wij voor u indienen.

Wat kost een UWV bezwaar?

De kosten van een UWV bezwaar variëren afhankelijk van de inhoud van de casus. In veel gevallen is het zelfs kosteloos. Bel met één van onze medewerkers of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan.


  Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

  Kaatsbaan 27,
  3082 DP Rotterdam

    
010-3075616  info@proficientgroep.nl

  Offerte aanvragen