UWV bezwaar

Heeft u of uw werknemer een WIA keuring doorlopen, maar bent u het niet eens met de uitkomst? Proficiënt Verzuimbegeleiding stelt voor u een ijzersterk UWV bezwaar op om te krijgen waar u recht op heeft. In veel gevallen kunnen wij u kosteloos bijstaan.

Wat is UWV bezwaar?

Na bijna twee jaar loondoorbetaling bij ziekte verricht UWV een WIA keuring om te beoordelen of er sprake is van recht op een WW uitkering of een WIA uitkering (WGA uitkering / IVA uitkering). Voor zowel werkgever als werknemer heeft deze beslissing van UWV verregaande gevolgen op het gebied van financiële verplichtingen en inspanningsverplichtingen.

Indien u het niet eens bent met de beslissing van UWV kunt u binnen exact 6 weken na het ontvangen van de beslissing UWV WIA tegen UWV bezwaar maken.

UWV bezwaar werkgever

UWV bezwaar dient u in op het moment dat u het niet eens bent met de beslissing van UWV naar aanleiding van de WIA aanvraag. Dit kan zijn als UWV de re-integratie inspanningen als onvoldoende heeft aangemerkt of als u het niet eens bent met de hoogte van het arbeidsongeschiktheidspercentage of soort uitkering van de werknemer.

Als de re-integratie inspanningen onvoldoende zijn bevonden door UWV, krijgt u maximaal een volledig jaar loonsanctie toegewezen. Dit betekent een extra jaar loondoorbetalingsverplichting en re-integratie verplichting aan de medewerker.

Een te hoog arbeidsongeschiktheidspercentage kan tot gevolg hebben dat u na het doorlopen van 2 ziektejaren nog eens 10 jaar een re-integratie verplichting en financiële verplichting hebt richting werknemer en dat de premie die u afdraagt bij UWV stijgt. 

UWV bezwaar werknemer

UWV bezwaar dien je in op het moment dat je het niet eens bent met de beslissing van UWV naar aanleiding van de WIA aanvraag.

Dit is in de meeste gevallen vanwege een te laag arbeidsongeschiktheidspercentage dat is toegewezen of een verkeerde uitkering (WGA uitkering in plaats van een IVA uitkering).

Een te laag arbeidsongeschiktheidspercentage kan tot gevolg hebben dat je een lagere of kortere uitkering krijgt dan waar je eigenlijk recht op hebt of dat je moet solliciteren terwijl dat totaal niet realistisch is.

Waarom kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Doet u een beroep op Proficiënt Verzuimbegeleiding? Dan kunt u rekenen op een persoonlijke en actieve aanpak. Bovendien bieden wij volgende voordelen:

Jarenlange ervaring
Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs (vaak volledig vergoed)
Landelijke dekking
Theoretische & praktische aanpak

Hoe verloopt uw UWV bezwaar bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Tegen UWV bezwaar maken wordt binnen 24 uur na aanmelding opgepakt en verloopt in 4 fases:

Fase 1: Dossierstudie

U stuurt ons een scan of kopie toe van de beslissing UWV op de WIA keuring, waarna deze door een van onze advocaten én arbeidsdeskundigen wordt bestudeerd.

Fase 3: Persoonlijk gesprek

Zodra wij het complete dossier hebben ontvangen van UWV plannen wij met u een persoonlijk gesprek in om u de gelegenheid te geven commentaar te leveren op het aangeleverde dossier.

Fase 2: Pro forma

Binnen 24 uur na ontvangst van uw aanvraag stellen wij een pro-forma bezwaarschrift UWV op waarin uw wij uw dossier opvragen bij UWV en daarnaast om een extra termijn vragen voor aanvulling van de gronden van het bezwaar.

Fase 4: Gronden van bezwaar aanvullen

De advocaat én arbeidsdeskundige onderzoeken of UW zich heeft gehouden aan de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, het eigen beleid en vooropgesteld natuurlijk de wet. Deze informatie, samen met uw commentaar leveren de basis voor de gronden van het bezwaarschrift UWV die wij voor u indienen.

Wat kost een UWV bezwaar?

De kosten van een UWV bezwaar variëren afhankelijk van de inhoud van de casus. In veel gevallen is het zelfs kosteloos. Bel met één van onze medewerkers of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Offerte UWV bezwaar

insert image
Adres
Kaatsbaan 27, 3082 DP Rotterdam
Bel ons
010-3075616
Contact opnemen
info@proficientgroep.nl