Menu
Bekortingsverzoek Loonsanctie

Bekortingsverzoek Loonsanctie

De Werkwijzer Poortwachter geeft inzicht in de wijze waarop het UWV de re-integratie van werkgever en werknemer toetst. Maak hier gebruik van en wees voorbereid.

Neem direct contact op

Wanneer zet ik een bekortingsverzoek loonsanctie in?

Nadat UWV u een loonsanctie heeft opgelegd en heeft verplicht om maximaal 1 jaar langer het loon van de verzuimende werknemer door te betalen is het aan u om de tekortkomingen te herstellen.

Hoe verloopt uw bekortingsverzoek loonsanctie bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Na het adequaat herstellen van de tekortkomingen dient u bij UWV een bekortingsverzoek loonsanctie in zodat UWV de herstelinspanningen beoordeeld en over gaat tot het beëindigen van de loonsanctie.

Een van onze gecertificeerde en geregistreerde arbeidsdeskundigen helpt u via de volgende 3 fases:

Bekortingsverzoek Loonsanctie
Bekortingsverzoek Loonsanctie

Fase 1: Analyse tekortkoming(en) (binnen 5 werkdagen na aanmelding)

Na een grondige analyse van uw re-integratie dossier en de loonsanctie die UWV heeft opgelegd, stellen wij een stappenplan (inclusief tijdspad) op om de tekortkomingen zo spoedig mogelijk te herstellen.

Neem contact op

Fase 2: Herstellen tekortkoming(en)

Onze arbeidsdeskundige helpt u bij het herstellen van de tekortkomingen en het opstellen van de benodigde bewijsstukken hiervan.

Offerte aanvragen

Bekortingsverzoek Loonsanctie
Bekortingsverzoek Loonsanctie

Fase 3: Bekortingsverzoek opstellen & indienen

Een helder bekortingsverzoek loonsanctie met daaraan toegevoegd de bewijsstukken wordt door onze arbeidsdeskundige voor u opgesteld en toegestuurd aan UWV.

Heeft u ondersteuning nodig bij het indienen van een bekortingsverzoek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op

Reviews

Wat kost een Bekortingsverzoek Loonsanctie

De kosten variëren afhankelijk van de inhoud van de casus. Bel met één van onze medewerkers of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een offerte op maat met een helder overzicht van de kosten.

Heeft het UWV u een loonsanctie opgelegd, waarbij u verplicht wordt om maximaal 1 jaar langer het loon van uw verzuimende werknemer door te betalen? Dan is het aan de werkgever om de tekortkomingen te herstellen. Nadat u als werkgever genoeg inspanningen heeft verricht om uw verzuimende werknemer te re-integreren, kunt een bekortingsverzoek indienen bij het UWV. Het UWV beslist dan tot het beëindigen van de loonsanctie. Een arbeidsdeskundige van Proficiënt Verzuimbegeleiding kan u daarin ondersteunen.

Wat is een bekortingsverzoek loonsanctie?

Als u als werkgever tekort bent geschoten in de re-integratie van uw verzuimende werknemer, dan kan het UWV een loonsanctie opleggen. Het UWV kan deze loonsanctie opleggen door de zogenaamde poortwachterstoets te doorlopen. Als het UWV tot de conclusie komt dat u als werkgever te weinig inspanning heeft verricht, dan kan deze loonsanctie worden opgelegd. Als werkgever kunt u dan een bekortingsverzoek indienen met de nodige bewijsstukken om zo de loonsanctie in te korten of te beëindigen.

Vraag een offerte aan voor ondersteuning in het bekortingsverzoek loonsanctie

Ziet u graag ondersteuning in het opstellen van een bekortingsverzoek? Een arbeidsdeskundige van Proficiënt kan u daarin ondersteunen. Uiteraard is elke casus anders en daarom gaan we graag het gesprek met u aan, om zo te komen tot een passende offerte. Vul het online contactformulier in of neem contact op met één van onze medewerkers.

Bezoek een kantoor bij jou in de buurt

Kantoor Almere

P.J. Oudweg 4, 1314 CH, Almere

Plan route
Kantoor Apeldoorn

Het Rietveld 55a, 7321 CT, Apeldoorn

Plan route
Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20, 6811 KS, Arnhem

Plan route
Kantoor Nijmegen

Jonkerbosplein 52, 6534 AB, Nijmegen

Plan route
Kantoor Groningen

Paterswoldeweg 806, 9728 BM, Groningen

Plan route
Kantoor Maastricht

Stationsplein 8-K, 6221 BT, Maastricht

Plan route
Kantoor Roermond

Looskade 20, 6041 LE, Roermond

Plan route
Kantoor Breda

Ceresstraat 1, 4811 CA, Breda

Plan route
Kantoor Den Bosch

Stationsplein 91-105, 5211 BM, Den Bosch

Plan route
Kantoor Eindhoven

Kennedyplein 200, 5611 ZT, Eindhoven

Plan route
Kantoor Amsterdam

Stationsplein 19-W, 1012 AB, Amsterdam

Plan route
Kantoor Enschede

Capitool 10, 7521 PL, Enschede

Plan route
Kantoor Zwolle

Grote Voort 293-A, 8041 BL, Zwolle

Plan route
Kantoor Utrecht

Stadsplateau 27-29, 3521 AZ, Utrecht

Plan route
Post- en hoofdkantoor
Kantoor Rotterdam

Fascinatio Boulevard 216 - 220, 3065 WB, Rotterdam

Plan route
Kantoor Den Haag

Parkstraat 83, 2514 JG, Den Haag

Plan route

Veelgestelde vragen

Een bekortingsverzoek kan worden ingediend zodra de werkgever de eerste twee ziektejaren van de werknemer heeft doorlopen en het UWV een loonsanctie heeft opgelegd. Het bekortingsverzoek moet worden ingediend binnen zes weken nadat het UWV de beslissing over de loonsanctie heeft genomen.

In een bekortingsverzoek moet de werkgever aangeven welke inspanningen er zijn geleverd om de zieke werknemer te re-integreren en waarom deze inspanningen voldoende zijn. Het verzoek moet onderbouwd worden met concrete voorbeelden en bewijsstukken. Daarnaast moet het bekortingsverzoek binnen de gestelde termijn worden ingediend en aan alle formele vereisten voldoen.

Het UWV beoordeelt het bekortingsverzoek aan de hand van de aangeleverde informatie en bewijsstukken. Het UWV kan besluiten om de loonsanctie te bekorten, als het van oordeel is dat de werkgever voldoende heeft gedaan om de werknemer te re-integreren. Het UWV kan ook besluiten om het bekortingsverzoek af te wijzen als het van oordeel is dat de werkgever niet voldoende inspanningen heeft geleverd.