Bekortingsverzoek Loonsanctie


Wat is een loonsanctie?

UWV kan een loonsanctie opleggen op basis van twee verschillende gronden: op administratieve gronden en op inhoudelijke gronden. De loondoorbetalingsverplichting kan voor maximaal 1 jaar worden opgelegd. U kunt deze periode aanzienlijk verkorten door na het herstellen van de tekortkomingen een bekortingsverzoek loonsanctie in te dienen.

Deze bestaat uit een brief aan UWV met onderbouwing waarom dit moet worden ingewilligd. Daaraan bijgevoegd stuurt u de bewijsstukken waarmee u aantoont wat u heeft gedaan om uw tekortkomingen te herstellen. Na drie weken beoordeelt UWV of u uw tekortkomingen voldoende heeft hersteld.

Kortom: De Werkwijzer Poortwachter geeft inzicht in de wijze waarop het UWV de re-integratie van werkgever en werknemer toetst. Maak hier gebruik van en wees voorbereid.  

Zorg dat het verzuimproces op orde is en hou dit proces in de gaten. Op deze manier kan je onprettige verrassingen voorkomen. Volgt er toch een loonsanctie, herstel de hiaten zo snel mogelijk en dien een bekortingsverzoek loonsanctie in. 

Bent u van mening dat de loonsanctie onterecht is en wilt u de loonsanctie van het UWV opheffen? Dan kunt u tegen de beslissing van het UWV een bezwaar indienen. Dien een bekortingsverzoek in! Ondersteuning nodig bij het indienen van een bekortingsverzoek? Wij helpen u graag! 

Offerte aanvragen
Snelle doorlooptijden
10+ jaar ervaring
Poortwachterproof

Wanneer zet ik een bekortingsverzoek loonsanctie in?

Nadat UWV u een loonsanctie heeft opgelegd en heeft verplicht om maximaal 1 jaar langer het loon van de verzuimende werknemer door te betalen is het aan u om de tekortkomingen te herstellen.

Hoe verloopt uw bekortingsverzoek loonsanctie bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Na het adequaat herstellen van de tekortkomingen dient u bij UWV een bekortingsverzoek loonsanctie in zodat UWV de herstelinspanningen beoordeeld en over gaat tot het beëindigen van de loonsanctie.

Een van onze gecertificeerde en geregistreerde arbeidsdeskundigen helpt u via de volgende 3 fases:

Fase 1: Analyse tekortkoming(en) (binnen 5 werkdagen na aanmelding)

Na een grondige analyse van uw re-integratie dossier en de loonsanctie die UWV heeft opgelegd, stellen wij een stappenplan (inclusief tijdspad) op om de tekortkomingen zo spoedig mogelijk te herstellen.

Fase 2: Herstellen tekortkoming(en)

Onze arbeidsdeskundige helpt u bij het herstellen van de tekortkomingen en het opstellen van de benodigde bewijsstukken hiervan.

Fase 3: Bekortingsverzoek opstellen & indienen

Een helder bekortingsverzoek loonsanctie met daaraan toegevoegd de bewijsstukken wordt door onze arbeidsdeskundige voor u opgesteld en toegestuurd aan UWV.

Heeft u ondersteuning nodig bij het indienen van een bekortingsverzoek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wat kost een bekortingsverzoek loonsanctie?

De kosten variëren afhankelijk van de inhoud van de casus. Bel met één van onze medewerkers of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur een offerte op maat met een helder overzicht van de kosten.

Offerte aanvragen

Contact

Heeft u vragen of wilt u telefonisch een tweede spoor re-integratie casus bespreken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 010-3075616 of u kunt een e-mail sturen naar info@proficientgroep.nl. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Naam(Vereist)

Van welke dienst wilt u gebruik maken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

Kaatsbaan 27,
3082 DP Rotterdam

  
010-3075616info@proficientgroep.nl

Offerte aanvragen