Menu

Proficiënt Verzuimbegeleiding ontzorgt u bij een 2e spoor re-integratieproject in Amsterdam. Bij langdurig ziekteverzuim heeft u als werkgever bepaalde verplichtingen. Als niets anders werkt, moet u nagaan of de medewerker elders aan de slag kan. Dat gebeurt door middel van een 2e spoor re-integratietraject in Amsterdam.

Hoe verloopt het 2e spoor re-integratietraject in Amsterdam?

Het 2e spoor re-integratietraject bestaat uit verschillende fases. Het doel van het traject is om een nieuwe baan voor de medewerker te vinden. Hieronder leest u hoe wij uw medewerker gedurende het traject begeleiden.

De eerste fase: De kennismaking

Een 2e spoor re-integratietraject in Amsterdam begint bij een intakegesprek. De re-integratiespecialist maakt daarbij kennis met uw medewerker. We bespreken onder meer de mogelijkheden, wensen en de omstandigheden van de medewerker. We helpen uw werknemer bovendien bij het opstellen van een persoonsprofiel en zoekprofiel.

De tweede fase: De oriëntatie

Na het kennismakingsgesprek blijven we meedenken met de medewerker om een passende baan te vinden. Zo geven we bijvoorbeeld advies over het CV en de sollicitatiebrief. Daarnaast kunnen we gesprekstechnieken doornemen ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken.

De derde fase: Begeleiding en bemiddeling

In deze fase van het 2e spoor re-integratietraject in Amsterdam begint het sollicitatieproces. We ondersteunen de medewerker bij het solliciteren. Zo delen we bijvoorbeeld informatie over interessante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wekelijks nemen we de verrichte inspanningen met de werknemer door. Daarnaast voeren we maandelijks een uitgebreid voortgangsgesprek met de medewerker.

De afronding van het 2e spoor re-integratieproject in Amsterdam

Zodra de medewerker een passende baan heeft gevonden, houdt onze dienstverlening nog niet op. We helpen de nieuwe werkgever bij het opstellen van een arbeids- of detacheringsovereenkomst. Daarnaast blijven we de medewerker ook gedurende de maand proeftijd begeleiden. Tot slot vindt er een eindgesprek plaats.

Voordelen van het 2e spoor re-integratieproject

Een 2e spoor re-integratieproject is voordelig voor zowel u als werkgever als voor de medewerker. Zodra de medewerker elders wordt ondergebracht, betaalt u namelijk geen loonkosten meer. Voor de werknemer is het bovendien prettig om een nieuwe start te kunnen maken.

Wilt u ziekteverzuim binnen uw bedrijf tegengaan? Of wilt u een 2e spoor re-integratieproject in Amsterdam beginnen met een medewerker? Neem dan contact op met Proficiënt Verzuimbegeleiding. Wij kunnen uw medewerker begeleiden bij het traject. Daarnaast kunnen we ook preventief tegen verzuim optreden.

Bezoek een kantoor bij jou in de buurt

Kantoor Almere

P.J. Oudweg 4, 1314 CH, Almere

Plan route
Kantoor Apeldoorn

Het Rietveld 55a, 7321 CT, Apeldoorn

Plan route
Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20, 6811 KS, Arnhem

Plan route
Kantoor Nijmegen

Jonkerbosplein 52, 6534 AB, Nijmegen

Plan route
Kantoor Groningen

Paterswoldeweg 806, 9728 BM, Groningen

Plan route
Kantoor Maastricht

Stationsplein 8-K, 6221 BT, Maastricht

Plan route
Kantoor Roermond

Looskade 20, 6041 LE, Roermond

Plan route
Kantoor Breda

Ceresstraat 1, 4811 CA, Breda

Plan route
Kantoor Den Bosch

Stationsplein 91-105, 5211 BM, Den Bosch

Plan route
Kantoor Eindhoven

Kennedyplein 200, 5611 ZT, Eindhoven

Plan route
Kantoor Amsterdam

Stationsplein 19-W, 1012 AB, Amsterdam

Plan route
Kantoor Enschede

Capitool 10, 7521 PL, Enschede

Plan route
Kantoor Zwolle

Grote Voort 293-A, 8041 BL, Zwolle

Plan route
Kantoor Utrecht

Stadsplateau 27-29, 3521 AZ, Utrecht

Plan route
Post- en hoofdkantoor
Kantoor Rotterdam

Fascinatio Boulevard 216 - 220, 3065 WB, Rotterdam

Plan route
Kantoor Den Haag

Parkstraat 83, 2514 JG, Den Haag

Plan route