Menu

In een snel veranderende arbeidsmarkt kan het vinden van de juiste baan een uitdaging zijn. Of je nu een frisse starter bent of een ervaren professional op zoek naar een nieuwe uitdaging, een arbeidsdeskundige kan je helpen bij het navigeren door de complexe wereld van werk en carrière.

Wat is een Arbeidsdeskundige?

Een arbeidsdeskundige is een expert op het gebied van werk en arbeidsparticipatie. Zij zijn gespecialiseerd in het analyseren van werkplekken, het identificeren van arbeidsgerelateerde problemen en het vinden van oplossingen om de productiviteit en het welzijn van werknemers te verbeteren. Ze hebben een diepgaand begrip van de arbeidsmarkt, wetgeving omtrent arbeid en sociale zekerheid. Arbeidsdeskundigen werken vaak samen met werkgevers en werknemers om een optimale werkomgeving te creëren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De Rol van een Arbeidsdeskundige in Den Haag

Een arbeidsdeskundige kan verschillende rollen vervullen om werknemers en werkgevers te ondersteunen. Hier zijn enkele van hun belangrijkste functies:

1. Arbeidsongeschiktheidsbeoordeling

Een arbeidsdeskundige voert een gedegen beoordeling uit van de arbeidsongeschiktheid van een werknemer. Zij onderzoeken medische rapporten en evalueren de impact van de gezondheidstoestand op het werkvermogen. Op basis van hun analyse kunnen ze advies geven over geschikte aanpassingen op de werkplek of begeleiding bieden bij het vinden van aangepast werk.

2. Werkplekaanpassingen

Wanneer een werknemer te maken krijgt met fysieke of mentale uitdagingen, kan een arbeidsdeskundige aanpassingen op de werkplek aanbevelen. Dit kan variëren van ergonomische aanpassingen tot het herontwerpen van taken om de belasting te verminderen en de productiviteit te verhogen.

3. Re-integratie na ziekte of letsel

Na een periode van ziekte of letsel is het voor werknemers vaak moeilijk om terug te keren naar hun oude functie. Een arbeidsdeskundige kan begeleiding bieden bij de re-integratie en ervoor zorgen dat de werknemer een passende en duurzame plaats in het arbeidsproces vindt.

4. Loopbaanadvies

Arbeidsdeskundigen zijn goed op de hoogte van de huidige arbeidsmarkt en kunnen waardevol loopbaanadvies geven. Ze kunnen helpen bij het identificeren van carrièredoelen, het ontwikkelen van vaardigheden en het vinden van passende banen.

Waarom Een Arbeidsdeskundige In Den Haag?

Wanneer een werknemer door ziekte of een ongeval afwezig moet zijn, heeft dit grote gevolgen voor zowel het bedrijf als de werknemer. Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner bij duurzame re-integratie.
Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding helpen we werkgevers grip op de situatie te krijgen. Aan de hand van een arbeidsdeskundig onderzoek brengen we de situatie in kaart. We zetten de mogelijkheden van de werknemer, aan de hand van de belastbaarheid, op een rijtje. Zo geven we werkgevers een beter beeld van wanneer de werknemer weer aan de slag kan. En ook de werknemer krijgt een beter beeld van de huidige situatie en de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Meer informatie?

Heeft u begeleiding nodig bij de re-integratie van uw medewerkers. Onze arbeidsdeskundigen in Den Haag en omstreken van Proficiënt Verzuimbegeleiding helpen u en uw medewerker met succesvolle re-integratie. Neem gerust contact met ons op!

Bezoek een kantoor bij jou in de buurt

Kantoor Almere

P.J. Oudweg 4, 1314 CH, Almere

Plan route
Kantoor Apeldoorn

Het Rietveld 55a, 7321 CT, Apeldoorn

Plan route
Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20, 6811 KS, Arnhem

Plan route
Kantoor Nijmegen

Jonkerbosplein 52, 6534 AB, Nijmegen

Plan route
Kantoor Groningen

Paterswoldeweg 806, 9728 BM, Groningen

Plan route
Kantoor Maastricht

Stationsplein 8-K, 6221 BT, Maastricht

Plan route
Kantoor Roermond

Looskade 20, 6041 LE, Roermond

Plan route
Kantoor Breda

Ceresstraat 1, 4811 CA, Breda

Plan route
Kantoor Den Bosch

Stationsplein 91-105, 5211 BM, Den Bosch

Plan route
Kantoor Eindhoven

Kennedyplein 200, 5611 ZT, Eindhoven

Plan route
Kantoor Amsterdam

Stationsplein 19-W, 1012 AB, Amsterdam

Plan route
Kantoor Enschede

Capitool 10, 7521 PL, Enschede

Plan route
Kantoor Zwolle

Grote Voort 293-A, 8041 BL, Zwolle

Plan route
Kantoor Utrecht

Stadsplateau 27-29, 3521 AZ, Utrecht

Plan route
Post- en hoofdkantoor
Kantoor Rotterdam

Fascinatio Boulevard 216 - 220, 3065 WB, Rotterdam

Plan route
Kantoor Den Haag

Parkstraat 83, 2514 JG, Den Haag

Plan route