Menu

Is het voor uw langdurige zieke werknemer helaas niet mogelijk om via de zogeheten eerste spoor re-integratie opnieuw weer aan te slag te gaan bij uw organisatie? Dan bent u wettelijk verplicht om samen met uw werknemer te kijken naar mogelijkheden bij een andere werkgever via het zogeheten tweede spoort re-integratietraject. Proficiënt Verzuimbegeleiding, gevestigd aan de Kaatsbaan in-Oud Charlois, is dé expert op het gebied van tweede spoor Rotterdam.

Wat houdt tweede spoor in?

Uw werknemer heeft ongetwijfeld talenten, anders had u hem of haar immers niet aangenomen in eerste instantie, maar dat betekent niet altijd dat hij of zij na een lang ziekteverzuim eenvoudig kan re-integreren in uw organisatie.

Vaak wordt er na ongeveer een jaar ziekteverzuim, terwijl u er als werkgever alles aan hebt gedaan om de werknemer te helpen re-integreren, daarom gekeken of de werknemer aan de slag zou kunnen bij een ander bedrijf. Zo kunt u beiden verder met een nieuwe frisse start en nieuwe kansen. In de mooie stad Rotterdam zijn er immers altijd kansen en wordt er altijd expertise gezocht.

Hoe werkt tweede spoor Rotterdam?

Schakelt u Proficiënt Verzuimbegeleiding in voor een tweede spoor re-integratietraject in Rotterdam, dan bent u verzekerd van een traject volgens de Wet verbetering Poortwachter. Proficiënt Verzuimbegeleiding gaat in gesprek met uw werknemer over zijn of haar sterktes en zwaktes, maar ook over waar hij of zij door gemotiveerd wordt. Wat volgt is een oriëntatiefase waarin gekeken wordt welke mogelijkheden er zijn voor de werknemer, waarna Proficiënt Verzuimbegeleiding begeleiding en bemiddeling biedt voor uw werknemer met zijn of haar eventuele nieuwe werkgever. Wanneer alles volgens plan verloopt bestaat de laatste stap uit plaatsing en nazorg van uw werknemer.

Kiezen voor een tweede spoortraject zorgt er vaak voor dat uw werknemer met een positief gevoel uw bedrijf verlaat. Als werkgever toont u namelijk betrokkenheid bij de situatie en begrip voor het feit dat de werknemer wellicht elders beter past. Tweede spoor in Rotterdam wordt daarom vanuit beide partijen vaak erg positief beoordeeld.

Bezoek een kantoor bij jou in de buurt

Kantoor Almere

P.J. Oudweg 4, 1314 CH, Almere

Plan route
Kantoor Apeldoorn

Het Rietveld 55a, 7321 CT, Apeldoorn

Plan route
Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20, 6811 KS, Arnhem

Plan route
Kantoor Nijmegen

Jonkerbosplein 52, 6534 AB, Nijmegen

Plan route
Kantoor Groningen

Paterswoldeweg 806, 9728 BM, Groningen

Plan route
Kantoor Maastricht

Stationsplein 8-K, 6221 BT, Maastricht

Plan route
Kantoor Roermond

Looskade 20, 6041 LE, Roermond

Plan route
Kantoor Breda

Ceresstraat 1, 4811 CA, Breda

Plan route
Kantoor Den Bosch

Stationsplein 91-105, 5211 BM, Den Bosch

Plan route
Kantoor Eindhoven

Kennedyplein 200, 5611 ZT, Eindhoven

Plan route
Kantoor Amsterdam

Stationsplein 19-W, 1012 AB, Amsterdam

Plan route
Kantoor Enschede

Capitool 10, 7521 PL, Enschede

Plan route
Kantoor Zwolle

Grote Voort 293-A, 8041 BL, Zwolle

Plan route
Kantoor Utrecht

Stadsplateau 27-29, 3521 AZ, Utrecht

Plan route
Post- en hoofdkantoor
Kantoor Rotterdam

Fascinatio Boulevard 216 - 220, 3065 WB, Rotterdam

Plan route
Kantoor Den Haag

Parkstraat 83, 2514 JG, Den Haag

Plan route