Is het voor uw langdurige zieke werknemer helaas niet mogelijk om via de zogeheten eerste spoor re-integratie opnieuw weer aan te slag te gaan bij uw organisatie? Dan bent u wettelijk verplicht om samen met uw werknemer te kijken naar mogelijkheden bij een andere werkgever via het zogeheten tweede spoort re-integratietraject. Proficiënt Verzuimbegeleiding, gevestigd aan de Kaatsbaan in-Oud Charlois, is dé expert op het gebied van tweede spoor Rotterdam.

Wat houdt tweede spoor in?

Uw werknemer heeft ongetwijfeld talenten, anders had u hem of haar immers niet aangenomen in eerste instantie, maar dat betekent niet altijd dat hij of zij na een lang ziekteverzuim eenvoudig kan re-integreren in uw organisatie.

Vaak wordt er na ongeveer een jaar ziekteverzuim, terwijl u er als werkgever alles aan hebt gedaan om de werknemer te helpen re-integreren, daarom gekeken of de werknemer aan de slag zou kunnen bij een ander bedrijf. Zo kunt u beiden verder met een nieuwe frisse start en nieuwe kansen. In de mooie stad Rotterdam zijn er immers altijd kansen en wordt er altijd expertise gezocht.

Hoe werkt tweede spoor Rotterdam?

Schakelt u Proficiënt Verzuimbegeleiding in voor een tweede spoor re-integratietraject in Rotterdam, dan bent u verzekerd van een traject volgens de Wet verbetering Poortwachter. Proficiënt Verzuimbegeleiding gaat in gesprek met uw werknemer over zijn of haar sterktes en zwaktes, maar ook over waar hij of zij door gemotiveerd wordt. Wat volgt is een oriëntatiefase waarin gekeken wordt welke mogelijkheden er zijn voor de werknemer, waarna Proficiënt Verzuimbegeleiding begeleiding en bemiddeling biedt voor uw werknemer met zijn of haar eventuele nieuwe werkgever. Wanneer alles volgens plan verloopt bestaat de laatste stap uit plaatsing en nazorg van uw werknemer.

Kiezen voor een tweede spoortraject zorgt er vaak voor dat uw werknemer met een positief gevoel uw bedrijf verlaat. Als werkgever toont u namelijk betrokkenheid bij de situatie en begrip voor het feit dat de werknemer wellicht elders beter past. Tweede spoor in Rotterdam wordt daarom vanuit beide partijen vaak erg positief beoordeeld.