Wist u dat tweede spoor in Utrecht via Proficiënt Verzuimbegeleiding worden gezien als een van de meest positief ervaren re-integratietrajecten door zowel werkgever en werknemers? Dit komt doordat de werknemer het gevoel heeft dat de werkgever oprechte betrokkenheid toont om tot een passende oplossing te komen, terwijl ook de werkgever weer verder kan. Proficiënt Verzuimbegeleiding is dé specialist voor tweede spoor Utrecht.

Tweede spoor in Utrecht, wat is dat?

Veel werknemers die langdurig ziek zijn hebben grote moeite om opnieuw te integreren bij hun werkgever. Dit kan meerdere redenen hebben, zoals een fysieke beperking, een burn-out waarbij het werk een grote factor is of een functie die, al dan niet deels, vervuld is. Een tweede spoor re-integratietraject kan hierbij uitkomst bieden.

Bij tweede spoor Utrecht wordt er samen met uw werknemer gekeken naar onder andere zijn of haar vaardigheden, motivatie en wensen om vervolgens te bekijken of een functie bij een andere werkgever een passend oplossing voor de situatie is. Zo kan uw werknemer weer gemotiveerd aan de slag met nieuwe kansen, terwijl u als werkgever ook verder kunt.

Tweede spoor wettelijke verplichting

Lukt het, ondanks grote inspanning van beide kanten, helaas niet om uw werknemer te laten re-integreren in uw bedrijf, het zogeheten eerste spoor? Dan bent u als werkgever wettelijk verplicht om met uw werknemer te kijken naar nieuwe kansen bij een andere werkgever, het tweede spoor. Schakel dan Proficiënt Verzuimbegeleiding in.

Met ruim tien jaar ervaring met tweede spoor trajecten in Utrecht, een snelle doorlooptijd en een poortwachterproof benadering, bent u daarmee gegarandeerd van een adequaat proces voor zowel u als uw werknemer. Bovendien handelt Proficiënt Verzuimbegeleiding volledig via de Wet verbetering Poortwachter. Dergelijke trajecten worden vaak gestart nadat de werknemer minimaal één jaar ziek thuis is en er al diverse pogingen