Via een tweede spoor re-integratietraject kijkt u samen met uw langdurige zieke werknemer hoe en waar hij of zij weer aan de slag zou kunnen gaan. Echter zal het hierbij niet meer gaan om een functie binnen uw bedrijf, maar voor een andere werkgever. Dankzij een tweede spoortraject kunnen u en uw werknemer beiden op een tevreden en professionele manier verder. Proficiënt Verzuimbegeleiding is de specialist voor tweede spoor Amsterdam trajecten.

Waarom tweede spoor?

Voor zowel u, werkgever, als voor uw werknemer is langdurig ziekteverzuim niet prettig. Soms is het voor uw werknemer echter realistisch gezien niet mogelijk om weer bij uw bedrijf in Amsterdam aan de slag te kunnen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer het ziekteverloop van uw werknemer ervoor heeft gezorgd dat hij of zij bepaalde handelingen niet uit kan voeren die voor de functie noodzakelijk zijn.

Aangepaste werkzaamheden vinden is niet altijd mogelijk. Als werkgever bent u in dit geval verplicht om met uw werknemer te kijken naar mogelijkheden bij andere werkgevers, een tweede spoor re-integratie. Proficiënt Verzuimbegeleiding kan u dankzij meer dan tien jaar ervaring op dit gebied, snelle doorlooptijden en een poortwachterproof traject, uitstekend helpen bij tweede spoor Amsterdam.

Tweede spoor stappenplan in Amsterdam

Of u nu werkgever bent op de Zuidas, de Jordaan of Osdorp, bij een tweede spoor re-integratietraject wordt er altijd gezocht naar een oplossing op maat voor uw werknemer. Dit gebeurt door middel van het doorlopen van een vierstappenplan, van de persoonlijke start tot oriëntatie en bemiddeling en uiteindelijk tot plaatsing en nazorg.

Er wordt gekeken naar de wensen, talenten en motivatie van uw werknemer om zo te bepalen welke eventuele nieuwe baan een duurzame en realistische mogelijkheid zou zijn. Het gehele proces voor het tweede spoor re-integratietraject in Amsterdam verloopt bij Proficiënt Verzuimbegeleiding volledig conform de Wet verbetering Poortwachter.