Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor

Haalbaarheidsonderzoek re-integratie

Als werkgever zijnde wilt u er uiteraard voor zorgen dat uw werknemers succesvol kunnen re-integreren mocht dat mogelijk zijn. Het kan echter zo zijn dat het niet volledig duidelijk is of een re-integratietraject wel of geen effect heeft. Hier biedt een haalbaarheidsonderzoek het perfecte antwoord op. Mocht het namelijk blijken dat een re-integratie traject niet zal slagen, dan kunt u dit toevoegen bij de aanvraag van een deskundigenoordeel. Dit kan ook gebruikt worden voor een vervroegde IVA-aanvraag bij de UVW. Voordeel hiervan is dat u veel geld kunt besparen en dat voor beide partijen het toekomstperspectief ook direct duidelijk is. Tot slot is het een vrij kort traject, want de meeste onderzoeken hebben een doorlooptijd van ongeveer 4 tot 6 weken. Dit kan echter aangepast worden naar wensen van de klant.

Het is een term die u wellicht vaak tegenkomt: haalbaarheidsonderzoek 2e spoor. Maar wat is nou precies een haalbaarheidsonderzoek? Simpel gesteld wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd op het moment dat het niet volledig duidelijk is of een Spoor 2 traject wel of dan niet nut heeft voor uw medewerker. Dit heeft een heleboel voordelen te bieden. Een van de grootste voordelen is uiteraard dat u middels een haalbaarheidsonderzoek erachter komt of de medewerker klaar is voor re-integratie of niet. Voor een haalbaarheidsonderzoek re-integratie 2e spoor bent u aan het juiste adres bij Proficiënt Verzuimbegeleiding!

Offerte aanvragen
Snelle doorlooptijden
10+ jaar ervaring
Poortwachterproof

Hoe verloopt uw haalbaarheidsonderzoek 2e spoor bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Het haalbaarheidsonderzoek tweede spoor wordt uitgevoerd door één van onze gecertificeerd arbeidsdeskundigen, heeft een doorlooptijd van 4 tot 6 weken (naar wens van klant te bepalen) en verloopt volgens het volgende 4-traps stappenplan:

Fase 1: Intakegesprek + Intakerapport

Tijdens het intakegesprek wordt middels een persoonlijk gesprek met de werknemer informatie verzameld over diens capaciteiten, affiniteiten en vaardigheden.

Fase 2: Onderzoek deel 1 + rapport 1e meetmoment

De informatie welke tijdens stap 1 en stap 2 is verzameld wordt verwerkt en afgezet tegen de eventuele scholingsmogelijkheden en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dit wordt vervolgens aan u teruggekoppeld in een helder rapport 1e meetmoment.

Fase 3: Onderzoek deel 2 + rapport 2e meetmoment

De informatie welke tijdens alle voorgaande stappen is verzameld wordt verwerkt en afgezet tegen beschikbare vacatures op de arbeidsmarkt. Deze informatie wordt verwerkt tot een helder rapport 2e meetmoment.

Fase 4: eindrapport haalbaarheidsonderzoek tweede spoor

Het rapport haalbaarheidsonderzoek tweede spoor geeft volledig inzicht in de stappen welke zijn ondernomen. Het rapport wordt afgesloten met een conclusie en advies over de haalbaarheid en het nut van de inzet van tweede spoor re-integratie.

Kosten haalbaarheidsonderzoek 2e spoor

Uiteraard begrijpen wij dat u zich afvraagt wat de kosten van een haalbaarheidsonderzoek bedragen bij Proficiënt Groep. Voor de kosten van een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor hanteren wij een prijs van €995,- excl. Bent u van plan om een haalbaarheidsonderzoek voor meerdere medewerkers af te nemen? Dan raden wij het u sterk aan om het onderstaande formulier in te vullen. U ontvangt op werkdagen binnen 24 uur vrijblijvend een offerte op maat.

Offerte aanvragen

Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor bij Proficiënt Verzuimbegeleiding

Hopelijk is een haalbaarheidsonderzoek en de betekenis ervan nu duidelijk! Wij gaan nu in op wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied. Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding bent u ervan verzekerd dat er een duidelijk en gedegen stappenplan wordt gevolgd. Onze gecertificeerde arbeidsdeskundigen hanteren namelijk 4 stappen tijdens het onderzoek. Uiteraard volgen wij alle richtlijnen met betrekking tot de Wet Verbetering Poortwachter. De arbeidsdeskundigen van ons bedrijf hebben enorm veel ervaring en expertise met betrekking tot het succesvol uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken.

Wij kunnen dit onderzoek op locatie naar wens doen. Op basis van de resultaten van het onderzoek volgt er een gedegen rapport, waar ook een conclusie uit voortvloeit. Dit rapport geeft antwoord op de vraag of 2e spoor integratietraject mogelijk is voor de medewerker of niet. Met behulp van dit rapport kunt u ook aantonen dat u voldoende inspanningen en moeite heeft verricht voor de werknemer. Hiermee kunt een loonsanctie voorkomen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Vragen over haalbaarheidsonderzoek?

Wenst u nog meer uitleg over een haalbaarheidsonderzoek of de kosten ervan? Of bent u benieuwd naar de andere diensten van ons bedrijf? Voor al uw vragen raden wij het sterk aan om contact met ons op te nemen. U kunt ons telefonisch bereiken via 010-3075616. Mocht u liever contact hebben per mail, dan is het mogelijk om een mail te sturen naar het volgende emailadres: info@proficientgroep.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u met alle plezier verder.

Naam(Vereist)

Van welke dienst wilt u gebruik maken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

Kaatsbaan 27,
3082 DP Rotterdam

  
010-3075616info@proficientgroep.nl

Offerte aanvragen