Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor

Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor

Neem direct contact op

Advies Arbeidsdeskundige

Een haalbaarheidonderzoek tweede spoor wordt meestal geadviseerd door een arbeidsdeskundige. Dit gebeurt als uit een arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat de mogelijkheden van een werknemer op de arbeidsmarkt zeer marginaal zijn en er twijfel is of er voor deze werknemer passende functies te vinden zijn.

Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor
Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor

Onvoldoende inspanning

De inzet van een haalbaarheidonderzoek tweede spoor wordt door UWV echter vaak als onvoldoende inspanning gezien. Het is vaste rechtspraak van de Centrale Raad dat wanneer de werknemer arbeidsmogelijkheden heeft, er re-integratie inspanningen verricht moeten worden. Ook als die mogelijkheden beperkt zijn.

Risico op loonsanctie

De Centrale Raad vindt een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor géén concrete re-integratie inspanning in het tweede spoor. Dus zet je géén tweede spoortraject in (maar alleen een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor) terwijl er wél arbeidsmogelijkheden zijn? Dan loop je een groot risico op een loonsanctie!

Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor
Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor

Jurisprudentie

Dit blijkt uit de volgende jurisprudentie:

De inzet van een haalbaarheidonderzoek tweede spoor is dus niet raadzaam. De inzet van een goed tweede spoor traject, des te meer.

Reviews

Wat kost een Haalbaarheidonderzoek Tweede Spoor

De kosten van een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor zijn dus in nagenoeg alle gevallen overbodig. Bel met één van onze medewerkers of vraag vrijblijvend een offerte aan voor de inzet van een tweede spoor re-integratie traject. U ontvangt direct een offerte op maat met een helder overzicht van de kosten.