• Home
  • Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor

Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor

Een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor opstarten op advies van de arbodienst of arbeidsdeskundige? Middels een grondig haalbaarheidsonderzoek tweede spoor, volgens het stappenplan van de Wet Poortwachter, maakt Proficiënt Verzuimbegeleiding voor u inzichtelijk wat de slagingskans is in het 2e spoor van uw werknemer.

Wat is een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor?

Een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor wordt ingezet indien blijkt uit een terugkoppeling van de bedrijfsarts of arbeidsdeskundig onderzoek dat de mogelijkheden van een werknemer op de arbeidsmarkt zeer marginaal of twijfelachtig zijnUit het haalbaarheidsonderzoek 2e spoor blijkt of werknemer mogelijkheden heeft op de reguliere arbeidsmarkt. Deze mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden onderzocht door de capaciteiten van de werknemer af te zetten tegen beschikbare vacatures op de reguliere arbeidsmarkt en eventuele scholingsmogelijkheden.

Indien uit het haalbaarheidsonderzoek tweede spoor blijkt dat uw werknemer onvoldoende mogelijkheden heeft voor tweede spoor re-integratie, kunt u dit toevoegen bij de aanvraag van een deskundigenoordeel of een vervroegde IVA-aanvraag bij UWV. Op deze wijze kunt u met het haalbaarheidsonderzoek UWV laten toetsen of zij het eens zijn met deze beslissing, of zelfs vroegtijdig de loondoorbetalingsverplichting van de medewerker laten beëindigen.

Wanneer is een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor verplicht?

Zodra uw arbodienst of arbeidsdeskundige aangeeft dat het noodzakelijk is om een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor in te zetten, dient u binnen uiterlijk binnen 6 weken dit advies op te volgen.

Haalbaarheidsonderzoek tweede spoor

Waarom kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Doet u een beroep op Proficiënt Verzuimbegeleiding? Dan kunt u rekenen op een persoonlijke en actieve aanpak. Bovendien bieden wij volgende voordelen:

Heldere en inzichtelijke rapportages
Gecertificeerde arbeidsdeskundigen met jarenlange ervaring
Landelijke dekking
Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
Houder van het Blik op Werk keurmerk
Ondersteuning voor MKB en Multinationals
UWV beoordeelde reeds al onze haalbaarheidsonderzoeken tweede spoor als adequaat

Haalbaarheidsonderzoek 2e spoor stappenplan bij Proficiënt Verzuimbegeleiding

Het haalbaarheidsonderzoek tweede spoor wordt uitgevoerd door één van onze gecertificeerd arbeidsdeskundigen, heeft een doorlooptijd van 4 weken (naar wens van klant te bepalen) en verloopt volgens het volgende 4-traps stappenplan:

Fase 2: Intakegesprek + intakerapport

Tijdens het intakegesprek wordt middels een persoonlijk gesprek met de werknemer informatie verzameld over diens capaciteiten, affiniteiten en vaardigheden.

Fase 3: Onderzoek deel 2 + rapport 2e meetmoment

De informatie welke tijdens alle voorgaande stappen is verzameld wordt verwerkt en afgezet tegen beschikbare vacatures op de arbeidsmarkt. Deze informatie wordt verwerkt tot een helder rapport 2e meetmoment.

Fase 2: Onderzoek deel 1 + rapport 1e meetmoment

De informatie welke tijdens stap 1 en stap 2 is verzameld wordt verwerkt en afgezet tegen de eventuele scholingsmogelijkheden en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dit wordt vervolgens aan u teruggekoppeld in een helder rapport 1e meetmoment.

Fase 4: Eindrapport haalbaarheidsonderzoek tweede spoor

Het rapport haalbaarheidsonderzoek tweede spoor geeft volledig inzicht in de stappen welke zijn ondernomen. Het rapport wordt afgesloten met een conclusie en advies over de haalbaarheid en het nut van de inzet van tweede spoor re-integratie.

Kosten haalbaarheidsonderzoek 2e spoor

De kosten van een haalbaarheidsonderzoek tweede spoor bedragen €775,-. Vul onderstaand formulier in en u ontvangt tijdens werkdagen binnen 24 uur gratis en vrijblijvend een offerte.

Spreekt u liever telefonisch uw casus door? Bel dan nu met één van onze medewerkers.

Offerte Haalbaarheidsonderzoek 2e Spoor

insert image
Adres
Kaatsbaan 27, 3082 DP Rotterdam
Bel ons
010-3075616
Contact opnemen
info@proficientgroep.nl