Proficiënt Verzuimbegeleiding is expert op het gebied van 2e spoor re-integratie in Den Haag en omstreken. Is het voor uw werknemer niet mogelijk om via het eerste spoor re-integratie opnieuw te werk gaan binnen uw organisatie omdat de werknemer langdurig ziek is? Dan moet u volgens de wet samen met uw werknemer naar de mogelijkheden bij een andere werkgever kijken via het 2e spoor re-integratietraject. Proficiënt Verzuimbegeleiding helpt u graag hierbij.

Wat houdt het 2e spoor traject in Den Haag precies in?

Veel chronisch zieke werknemers worstelen om te re-integreren bij hun werkgever. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, zoals fysieke beperkingen, burn-out waarbij werk de belangrijkste factor is, of een al dan niet gedeeltelijk vervulde functie. Het 2e spoor van het re-integratietraject kan uitkomst bieden.

Tijdens het 2e spoor traject Den Haag kijken we samen met de medewerker naar zijn of haar vaardigheden, motivatie en ambities om te kijken of de functie van een andere werkgever past bij de huidige situatie. Zo kan de medewerker weer aan de slag bij een nieuwe job.

Hoe werkt het?

Proficiënt Verzuimbegeleiding werkt in Den Haag een traject af volgens de Wet verbetering Poortwachter. Wij gaan samen met de werknemer in gesprek over de sterktes en zwaktes van de werknemer maar natuurlijk kijken wij ook naar waar de werknemer door gemotiveerd raakt. Hierna volgt een oriëntatiefase waarin gekeken wordt wat de mogelijkheden zijn voor de werknemer. Hierna biedt Proficiënt Verzuimbegeleiding begeleiding en bemiddeling voor de werknemer samen met de nieuwe werkgever. Mocht alles goed lopen is het enige wat nog rest de overplaatsing en de nazorg voor de werknemer.

Wanneer u kiest voor een 2e spoor traject zorgt u ervoor dat uw werknemer uw bedrijf verlaat met een positief gevoel. U toont namelijk betrokkenheid bij de situatie en begrijpt dat er voor uw werknemer misschien een betere baan is. 2de spoor Den Haag wordt daarom door zowel werknemer als werkgever vaak als positief beoordeeld.