Tweede spoor re-integratie

Tweede spoor re-integratie inzetten voor uw langdurig zieke werknemer? Proficiënt Verzuimbegeleiding ondersteunt met een passend en adequaat tweede spoor traject op maat, conform de Wet verbetering Poortwachter.

Waarom tweede spoor re-integratie?

Tweede spoor re-integratie is aan de orde zodra er na 1 jaar ziekte niet onzeker is of de zieke werknemer op korte termijn kan re-integreren bij de eigen werkgever. Proficiënt Verzuimbegeleiding ondersteunt bij het vinden van duurzaam passend werk bij een andere werkgever.

Ieder mens heeft zijn eigen vaardigheden, interesses en bevindt zich in een specifieke situatie. Proficiënt Verzuimbegeleiding sluit daar met de individuele ondersteuning naadloos op aan. Daarom is ieder traject bij ons maatwerk. Wel doorlopen wij binnen ieder tweede spoor re-integratietraject een aantal vaste fases.

Tweede spoor re-integratie inzetten voor uw langdurig zieke werknemer? Proficiënt Verzuimembegeleiding ondersteunt u graag met een passend en adequaat traject op maat.

Offerte aanvragen
Snelle doorlooptijden
10+ jaar ervaring
Poortwachterproof

Hoe verloopt uw tweede spoor re-integratie bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Fase 1: Persoonlijke start (binnen 10 werkdagen na aanmelding)

– Intakegesprek
– Onderbouwd intakerapport (inclusief trajectplan, persoonsprofiel en zoekprofiel)

Tijdens het intakegesprek vindt er een uitgebreide kennismaking plaats tussen de re-integratiespecialist en werknemer. Onderwerpen die aan bod komen tijdens dit gesprek zijn onder andere de specifieke omstandigheden van de werknemer, de motivatie, wensen en mogelijkheden.

Ook wordt er met werknemer aandacht besteed aan het opstellen van een persoonsprofiel, zoekprofiel en het benoemen van passende functies. Bovendien wordt de werknemer tijdens het intakegesprek geïnformeerd over diens rechten en plichten met betrekking tot re-integratie en de Wet Verbetering Poortwachter. Dit alles, samen met een uitgebreid trajectplan, leest u terug in het intakerapport.

Fase 2: Oriëntatie- en aanbodversterkende fase (vanaf realisatie fase 1)

– Realiseren Curriculum Vitae
– Realiseren Sollicitatiebrief
– Training gesprekstechnieken
– Training digitale sollicitatievaardigheden (eventueel optimaliseren LinkedIn Profiel)
– Training netwerkvaardigheden

In deze fase wordt de werknemer klaargestoomd om met succes passend werk te vinden.

Fase 3: Begeleiding- en bemiddelingsfase (vanaf realisatie fase 2)

– Inschrijving bij minimaal 2 uitzendbureaus
– Solliciteren op passende en haalbare functies (minimaal 1 sollicitatie per week)
– Inzet van onze uitgebreide netwerken
– Actieve bemiddeling naar een werkervaringsplaats
– Wekelijks contact met werknemer aangaande verrichte inspanningen
– 1x per maand uitgebreid voortgangsgesprek tussen werknemer en re-integratiespecialist

Het solliciteren en benaderen van werkgevers staat hier centraal. Uw medewerker wordt ondersteund bij het wekelijks solliciteren naar passende- en haalbare functies. De werknemer krijgt regelmatig interessante informatie over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast deelt de re-integratiespecialist ideeën over alternatieve mogelijk passende functies met werknemer. Ook het netwerk van Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt ingezet om te komen tot plaatsing. De verrichte inspanningen worden eens per maand in een voortgangsgesprek met werknemer geëvalueerd en ontvangt u eens per maand in de vorm van een voortgangsrapport.

Fase 4: Plaatsing en nazorg (bij plaatsing van werknemer)

– Zorgvuldige ondersteuning bij opstellen arbeids- of detacheringovereenkomst bij nieuwe werkgever
– Begeleiding medewerker bij nieuwe werkgever
– Eindgesprek met gericht advies over de toekomst van werknemer

Zodra de werknemer is geplaatst in passend werk bij een andere werkgever, biedt de re-integratiespecialist ondersteuning bij het opstellen van een arbeids- of detacheringovereenkomst. Daarnaast wordt werknemer ondersteund tijdens de eerste maand proeftijd om de continuïteit van de re-integratie te waarborgen.

Wat kost een Tweede spoor re-integratie?

De kosten van een tweede spoor traject hangen af van de doorlooptijd van een tweede spoor re-integratietraject. Een traject van bijvoorbeeld 6 maanden kost €2150,- excl. Wilt u een passende offerte op maat ontvangen? Vraag dan een offerte aan via het onderstaande formulier. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een offerte op maat.

Offerte aanvragen

Contact

Heeft u vragen of wilt u telefonisch een tweede spoor re-integratie casus bespreken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 010-3075616 of u kunt een e-mail sturen naar info@proficientgroep.nl. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Naam(Vereist)

Van welke dienst wilt u gebruik maken?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

Kaatsbaan 27,
3082 DP Rotterdam

  
010-3075616info@proficientgroep.nl

Offerte aanvragen