Menu
Tweede spoor re-integratie

Tweede spoor re-integratie

Heeft u een langdurig zieke werknemer en is terugkeer binnen uw organisatie niet meer mogelijk? Dan kan een tweede spoor re-integratie de oplossing bieden. Wij zorgen voor een op maat gemaakt traject dat aansluit op de behoeften van zowel u als uw werknemer.

Neem direct contact op

Fase 1: Persoonlijke start (binnen 10 werkdagen na aanmelding

  • Intakegesprek
  • Onderbouwd intakerapport
    (inclusief trajectplan, persoonsprofiel en zoekprofiel)

Tijdens het intakegesprek vindt er een uitgebreide kennismaking plaats tussen de re-integratiespecialist en werknemer. Onderwerpen die aan bod komen tijdens dit gesprek zijn onder andere de specifieke omstandigheden van de werknemer, de motivatie, wensen en mogelijkheden.

Ook wordt er met werknemer aandacht besteed aan het opstellen van een persoonsprofiel, zoekprofiel en het benoemen van passende functies. Bovendien wordt de werknemer tijdens het intakegesprek geïnformeerd over diens rechten en plichten met betrekking tot re-integratie en de Wet Verbetering Poortwachter. Dit alles, samen met een uitgebreid trajectplan, leest u terug in het intakerapport.

Offerte aanvragen

Tweede spoor re-integratie
Tweede spoor re-integratie

Fase 2: Oriëntatie- en aanbodversterkende fase (vanaf realisatie fase 1)

  • Realiseren Curriculum Vitae
  • Realiseren Sollicitatiebrief
  • Training gesprekstechnieken
  • Training digitale sollicitatievaardigheden (eventueel optimaliseren LinkedIn Profiel)
  • Training netwerkvaardigheden

In deze fase wordt de werknemer klaargestoomd om met succes passend werk te vinden.

Neem contact op

Fase 3: Begeleiding- en bemiddelingsfase (vanaf realisatie fase 2)

  • Inschrijving bij minimaal 2 uitzendbureaus
  • Solliciteren op passende en haalbare functies (minimaal 1 sollicitatie per week)
  • Inzet van onze uitgebreide netwerken
  • Actieve bemiddeling naar een werkervaringsplaats
  • Wekelijks contact met werknemer aangaande verrichte inspanningen
  • 1x per maand uitgebreid voortgangsgesprek tussen werknemer en re-integratiespecialist

Het solliciteren en benaderen van werkgevers staat hier centraal. Uw medewerker wordt ondersteund bij het wekelijks solliciteren naar passende- en haalbare functies. De werknemer krijgt regelmatig interessante informatie over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast deelt de re-integratiespecialist ideeën over alternatieve mogelijk passende functies met werknemer. Ook het netwerk van Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt ingezet om te komen tot plaatsing. De verrichte inspanningen worden eens per maand in een voortgangsgesprek met werknemer geëvalueerd en ontvangt u eens per maand in de vorm van een voortgangsrapport.

Offerte aanvragen

Tweede spoor re-integratie
Tweede spoor re-integratie

Fase 4: Plaatsing en nazorg (bij plaatsing van werknemer)

  • Zorgvuldige ondersteuning bij opstellen arbeids- of detacheringovereenkomst bij nieuwe werkgever
  • Begeleiding medewerker bij nieuwe werkgever
  • Eindgesprek met gericht advies over de toekomst van werknemer

Zodra de werknemer is geplaatst in passend werk bij een andere werkgever, biedt de re-integratiespecialist ondersteuning bij het opstellen van een arbeids- of detacheringovereenkomst. Daarnaast wordt werknemer ondersteund tijdens de eerste maand proeftijd om de continuïteit van de re-integratie te waarborgen.

Neem contact op

Reviews

Wat kost een Tweede spoor re-integratie

De kosten van een tweede spoor traject hangen af van de doorlooptijd van een tweede spoor re-integratietraject. Wilt u een passende offerte op maat ontvangen? Vraag dan een offerte aan via het onderstaande formulier. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur een offerte op maat.

Wat is een tweede spoor re-integratie?

Wanneer een werknemer langdurig ziek is en niet meer kan re-integreren binnen uw organisatie, wordt het tweede spoor traject ingezet. Dit is een verplichte stap volgens de Wet verbetering Poortwachter. Dit traject richt zich op het vinden van passend werk bij een andere werkgever, ondanks de beperkingen van de werknemer. Dit is de oplossing wanneer een eerste spoor re-integratie niet mogelijk blijkt te zijn. Uw werknemer wordt begeleid naar een nieuwe passende functie.  

Hoe werkt tweede spoor re-integratie? 

Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt het tweede spoor traject zorgvuldig opgezet, beginnend met een uitgebreide intake om de mogelijkheden van de werknemer in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een arbeidsmarktonderzoek uitgevoerd om te bepalen welke functies buiten de huidige organisatie aansluiten bij de capaciteiten van de werknemer. Gedurende het hele proces begeleiden we zowel de werkgever als de werknemer bij het vinden van passend werk, inclusief sollicitatieondersteuning en eventueel benodigde scholing.  

Waarom kiezen voor tweede spoor re-integratie? 

Tweede spoor re-integratie biedt niet alleen een wettelijke oplossing, maar helpt ook om de kansen van de werknemer op een nieuwe functie te vergroten. Door intensieve begeleiding en coaching kunnen beperkingen worden omgezet in mogelijkheden. Dit traject zorgt ervoor dat de werknemer, ondanks de omstandigheden, weer kan deelnemen aan de arbeidsmarkt. Voor de werkgever betekent dit dat aan alle re-integratieverplichtingen wordt voldaan, waardoor sancties van het UWV worden voorkomen. 

Tweede spoor re-integratie bij Proficiënt Verzuimbegeleiding 

Elke re-integratie via tweede spoor vraagt om een persoonlijke aanpak. Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding bieden we maatwerk, afgestemd op de specifieke situatie van uw werknemer. Onze arbeidsdeskundigen hebben jarenlange ervaring en begeleiden het volledige proces. Van het intakegesprek tot de daadwerkelijke werkhervatting. Wij zorgen ervoor dat het tweede spoor traject soepel verloopt en dat zowel u als uw werknemer de juiste ondersteuning krijgt.  

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontvang binnen 24 uur uw maatwerk offerte. Ons team staat klaar om u te begeleiden bij het tweede spoor re-integratieproces. 

 

Bezoek een kantoor bij jou in de buurt

Kantoor Almere

P.J. Oudweg 4, 1314 CH, Almere

Plan route
Kantoor Apeldoorn

Het Rietveld 55a, 7321 CT, Apeldoorn

Plan route
Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 20, 6811 KS, Arnhem

Plan route
Kantoor Nijmegen

Jonkerbosplein 52, 6534 AB, Nijmegen

Plan route
Kantoor Groningen

Paterswoldeweg 806, 9728 BM, Groningen

Plan route
Kantoor Maastricht

Stationsplein 8-K, 6221 BT, Maastricht

Plan route
Kantoor Roermond

Looskade 20, 6041 LE, Roermond

Plan route
Kantoor Breda

Ceresstraat 1, 4811 CA, Breda

Plan route
Kantoor Den Bosch

Stationsplein 91-105, 5211 BM, Den Bosch

Plan route
Kantoor Eindhoven

Kennedyplein 200, 5611 ZT, Eindhoven

Plan route
Kantoor Amsterdam

Stationsplein 19-W, 1012 AB, Amsterdam

Plan route
Kantoor Enschede

Capitool 10, 7521 PL, Enschede

Plan route
Kantoor Zwolle

Grote Voort 293-A, 8041 BL, Zwolle

Plan route
Kantoor Utrecht

Stadsplateau 27-29, 3521 AZ, Utrecht

Plan route
Post- en hoofdkantoor
Kantoor Rotterdam

Fascinatio Boulevard 216 - 220, 3065 WB, Rotterdam

Plan route
Kantoor Den Haag

Parkstraat 83, 2514 JG, Den Haag

Plan route

Veelgestelde vragen

Tweede spoor re-integratie is een proces waarbij een werknemer die niet langer in staat is om terug te keren naar zijn of haar huidige functie als gevolg van ziekte of letsel, ondersteuning krijgt om terug te keren naar werk via een andere baan bij een andere werkgever. Het doel is om de werknemer te helpen terugkeren naar werk en tegelijkertijd de werkgever te helpen bij het naleven van zijn verplichtingen ten aanzien van de Wet verbetering poortwachter.

Tweede spoor re-integratie is nodig wanneer een werknemer niet meer in staat is om terug te keren naar zijn of haar huidige functie als gevolg van ziekte of letsel. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de werknemer blijvend letsel heeft opgelopen, niet meer in staat is om bepaalde taken uit te voeren, of niet meer kan werken in hetzelfde werkveld.

De werkgever is verantwoordelijk voor het aanbieden van tweede spoor re-integratie aan een werknemer wanneer dat nodig is. Het is de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat de werknemer passende ondersteuning krijgt om terug te keren naar werk, bijvoorbeeld door middel van loopbaanbegeleiding, sollicitatietraining en hulp bij het zoeken naar vacatures.