Menu

Als werkgever is het belangrijk om je personeel niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond te houden. Het belang van een gezonde werknemer wordt namelijk vaak onderschat, maar een gezonde werknemer is productiever, creatiever en minder vaak ziek. Daarom is het belangrijk om als werkgever te investeren in het welzijn van je personeel. In deze blog geven we 8 tips om je personeel mentaal en fysiek fit te houden.

Tip 1: Creëer een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is essentieel voor de fysieke gezondheid van je personeel. Zorg dat stoelen, bureaus en computers op de juiste hoogte afgesteld zijn om rug- en nekklachten te voorkomen.

Tip 2: Stimuleer beweging en gezonde voeding

Langdurig zitten is slecht voor de gezondheid. Stimuleer je personeel om regelmatig op te staan en een rondje te lopen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een korte pauze om te stretchen of door het aanbieden van zit-sta bureaus. Ook gezonde voeding draagt bij aan een goede levensstijl. Zorg voor gezonde opties in de bedrijfskantine en stimuleer je personeel om gezonde keuzes te maken.

Tip 3: Zorg voor ontspanning en balans

Stress is een belangrijke oorzaak van mentale gezondheidsproblemen. Zorg daarom voor ontspanningsmogelijkheden, zoals een yoga- of meditatieles, of bied de mogelijkheid om even te ontspannen in een stilteruimte. Zorg daarbij ook voor een goede werk-privébalans. Dit is van belang voor de mentale gezondheid van je personeel. Bied daarom flexibele werktijden aan. Hierdoor kan het personeel hun werk en privéleven beter combineren.

Om deze ontspanning en balans verder te stimuleren kan je als werkgever de mogelijkheid tot (deels) thuiswerken bieden. Dit kan je personeel ook rust geven.

Tip 4: Investeer in je personeel

Investeer ook in de ontwikkeling van je personeel, dit zorgt ook voor waardering en motivatie. Dit kan in de vorm van coaching, counseling en/of workshops. Het geven van complimenten en erkenning zorgt ook voor een positieve werksfeer en draagt bij aan de gezondheid van je personeel. Laat je personeel weten dat hun werk gewaardeerd wordt!

Tip 5: Organiseer teambuildingactiviteiten

Teambuildingactiviteiten dragen bij aan de sociale verbondenheid én zorgen voor een positieve werksfeer. Organiseer bijvoorbeeld een sportmiddag of een gezellige borrel. Stimuleer je personeel ook om onderling samen sociale activiteiten te ondernemen.

Tip 6: Zorg voor voldoende groen en daglicht

Zorg dat je personeel voldoende daglicht op de werkplek krijgt. Een gebrek aan daglicht kan namelijk leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen. Creëer ook eventueel wat groen op de werkplek om het gevoel van welzijn te verhogen.

Tip 7: Communiceer openlijk en transparant

Een open en transparante communicatie zorgt voor vertrouwen en een goede werksfeer. Wees open over bijvoorbeeld bedrijfsdoelen, veranderingen en de visie van het bedrijf. Hierdoor voelen medewerkers zich betrokken bij de organisatie.

Respecteer ook elkaars grenzen en geef je personeel ruimte voor eigen creativiteit en innovatie. Hierdoor kunnen ze zichzelf zijn en voelen ze zich uitgedaagd om goede prestaties te leveren.

Tip 8: Bied vrijwilligerswerk aan

Biedt je personeel de mogelijkheid om een dag of een aantal dagen per jaar vrijwilligerswerk te doen. Dit kan zorgen voor een gevoel van zingeving en betekenisvol werk. Dit zal dan weer bijdragen aan de fysieke en mentale fitheid en ten goede komen van zowel het personeel als het bedrijf.

Veelgestelde vragen

Organiseer teambuildingactiviteiten, zoals een sportmiddag of een gezellige borrel. Stimuleer je personeel ook om onderling samen sociale activiteiten te ondernemen. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en de sociale verbondenheid binnen het team.

Zorg voor ontspanningsmogelijkheden, zoals yoga- of meditatielessen, en bied een stilteruimte aan. Bied flexibele werktijden aan om een goede werk-privébalans te creëren. Investeer in de ontwikkeling van je personeel en geef complimenten en erkenning.

Zorg voor gezonde opties in de bedrijfskantine en stimuleer je personeel om gezonde keuzes te maken. Organiseer bijvoorbeeld gezamenlijke lunchwandelingen en deel gezonde recepten met elkaar.