Menu

De laatste jaren is grote bezorgdheid ontstaan over een “bore-out” bij werknemers. Een bore-out houdt in dat de effectiviteit en creativiteit van een werknemer daalt doordat het werk wat uitgevoerd wordt te monotoon en repetitief is.

De term, die vóór 2000 nauwelijks bestond, is nu een vaak voorkomende term, met bedrijven, werknemers en vakbonden die er allemaal over piekeren. Misschien heeft u deze vorm van verveling zelf wel eens ervaren of ziet u het bij uw werknemers of collega’s.

Ziet u bijvoorbeeld u werknemers elk kwartier op de klok kijken?

In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken, symptomen en gevolgen van een bore-out.

Bore-out versus burn-out

Een bore-out komt door onderprikkeling op de werkplek. Het is het tegenovergestelde van een burn-out, wat betekent dat werknemers overwerkt raken tot het punt van uitputting. Maar in tegenstelling tot burn-out heeft bore-out geen duidelijke externe oorzaken. Het is vaak moeilijk voor degenen die het ervaren om in te zien waarom ze zich voelen zoals ze doen of wat ze eraan kunnen doen. Dit kan leiden tot gevoelens van isolement en schaamte die werknemers ervan weerhouden hulp te zoeken.

Symptomen van een bore-out

De symptomen van bore-out lijken sterk op die van burn-out: vermoeidheid, depressie en een gebrek aan motivatie. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten zoals gebrek aan eetlust, hoofdpijn en slapeloosheid.

Dit zijn een paar van de bekende symptomen van een Bore-out:

  • De werknemer is geïrriteerd en kan weinig verdragen
  • De werknemer slaapt slecht en is oververmoeid
  • De werknemer voelt zich lusteloos en heeft nergens zin in
  • De werknemer heeft stemmingswisselingen
  • De werknemer kampt met focus-en concentratieproblemen
  • De werknemer wordt introvert en vermijdt sociaal contact
  • De werknemer is wanhopig op zoek naar een uitdaging

Wat zijn de gevolgen van een Bore-out?

De gevolgen van bore-out zijn niet minder zorgwekkend dan die van burn-out. Een bore-out kan ook leiden tot inzinkingen en langdurige psychische aandoeningen. Vaak gaat het van kwaad tot erger.

Wanneer werknemers zich vervelen, zijn ze vaak bereid beslissingen te nemen zonder na te denken of te plannen. Dit kan leiden tot slechte relaties op de werkplek, een gebrek aan productiviteit en zelfs het risico om ontslagen te worden.

Door het tekort aan energie en mentale prikkels zullen u werknemers zich steeds meer terugtrekken en minder connecties hebben met collega’s. Zo komen werknemers terecht in een negatieve spiraal die snel ernstige gevolgen kan hebben.

Een Bore-out voorkomen

Een bore-out wordt veroorzaakt door een gebrek aan uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden. Het leidt tot verveling, demotivatie en het gevoel waardevolle tijd op het werk te hebben verspild.

Dit is iets wat zeker serieus genomen moet worden. Werknemers die zich vervelen op het werk zullen eerder hun werkgever verlaten voor de concurrentie: een echte no-go voor het succes van het bedrijf.

Dus wat kunt u doen tegen een bore-out? Creëer uitdagende activiteiten en zorg ervoor dat uw werknemers zich uitgedaagd en betrokken voelen bij hun werk!

Het werkgeluk van uw werknemers vergroten

Bent u bang voor een bore-out op de werkvloer? Zorg er dan voor dat u uw werknemers goed behandelt, blijft prikkelen en verveling voorkomt. Zo voorkomt u gezondheidsproblemen en langdurig verzuim.

Hoewel het een eenvoudig probleem lijkt om op te lossen – geef verveelde werknemers gewoon meer werk – is de realiteit gecompliceerder. Het simpelweg verhogen van de werkdruk zonder aandacht te besteden aan andere factoren zoals werktevredenheid, betrokkenheid en interesse, kan averechts werken. Denk bijvoorbeeld aan meer stress en een burn-out.

De beste manier voor werkgevers om bore-out tegen te gaan is de gewoonten die leiden tot verveling op de werkvloer onder de loep te nemen en praktische manieren te vinden om deze proactief aan te pakken.

Meer informatie over bore-outs? Of meer weten over het gevaar van een bore-out op uw werkvloer? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en realiseren een gezonde en prettige werkomgeving.