Casemanagement Wet Verbetering Poortwachter

Op zoek naar een bedrijf dat u adequate ondersteuning biedt bij uw Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding helpt u graag verder door u te laten ondersteunen door een vaste casemanager.

Wat is Casemanagement Wet verbetering Poortwachter?

Casemanagement Wet verbetering Poortwachter richt zich op het verlagen van uw verzuim. Door middel van verschillende maatregelen zorgen wij ervoor dat uw zieke werknemer niet alleen zo snel mogelijk weer hersteld, maar ook dat dit herstel duurzaam is. Daarnaast dragen wij voor u de zorg voor het correct en volledig bijhouden van het re-integratiedossier. Dit om bij een eventuele WIA aanvraag aan te kunnen tonen dat u alle stappen volgens de regels van de Wet verbetering Poortwachter heeft doorlopen.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het tijdig inzetten van adequaat Casemanagement Wet verbetering Poortwachter leidt tot een snellere terugkeer in het arbeidsproces en dus tot kostenbesparing voor een werkgever.

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Landelijke dekking / Op locatie naar wens

Proficiënt Verzuimbegeleiding ondersteunt werkgevers door heel Nederland (en waar nodig in België en Duitsland) bij het terugdringen van verzuim. Wij doen dit op een locatie naar uw wens. Dat kan zowel bij u op kantoor, bij uw werknemer thuis of desgewenst op een neutrale locatie.

Kwaliteit / Ervaring

Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom zijn al onze medewerkers SRA geregistreerd, NVvA gecertificeerd, hebben de opleiding Post-HBO Arbeidsdeskundige succesvol afgerond en laten zich jaarlijks bijscholen. Wij hebben inmiddels meer dan een decennium ervaring in de re-integratiebranche.

Korte en flexibele doorlooptijden

Proficiënt Verzuimbegeleiding werkt snel, adequaat en houdt rekening met de doorlooptijden zoals aangegeven in de Wet Poortwachter. Binnen deze kaders zijn wij uiterst flexibel en denken wij graag met u mee om tot een op maat gemaakte begeleiding te komen.

Vaste contactpersoon

Vanaf dag 1 dat u samenwerkt met Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt u gekoppeld aan een vaste contactpersoon met als doel u naar volle tevredenheid te ondersteunen bij al uw vragen en wensen.

Poortwachterproof

Proficiënt Verzuimbegeleiding bewijst van dag tot dag dat het voorziet in een juiste opvolging van de Wet verbetering Poortwachter. De door Proficiënt Verzuimbegeleiding uitgevoerde diensten hebben voor werkgevers nog nooit geleid tot een sanctie bij UWV.

Wanneer is Casemanagement Wet verbetering Poortwachter verplicht?

Als werkgever bent u verplicht een casemanager aan te wijzen zodra u te maken krijgt met een zieke werknemer. Dit kan iemand binnen uw bedrijf zijn (uzelf bijvoorbeeld), maar ook een externe casemanager.

Heeft niemand binnen uw bedrijf kennis van de Wet verbetering Poortwachter, dan is het raadzaam om een externe casemanager in te schakelen.

Hoe verloopt uw Casemanagement Wet verbetering Poortwachter bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Een vaste casemanager doorloopt met u de volgende 3 fases van Casemanagement Wet verbetering Poortwachter:

Wordt Proficiënt Verzuimbegeleiding tijdens een lopend verzuim ingeschakeld? Geen probleem, wij analyseren alle stappen die tot dan toe zijn genomen en toetsen volgens de normen van de Wet verbetering Poortwachter. Waar nodig helpen wij u bij het herstellen van eventuele fouten of opstellen van ontbrekende documenten.

Fase 1: Kostenloze kennismaking

In een vrijblijvend gesprek bij u op kantoor maakt u kennis met uw vaste casemanager. Uw situatie wordt in kaart gebracht en eventueel lopende casuïstiek wordt besproken.

Fase 2: Dossieranalyse & Stappenplan

In de dossieranalyse worden de stappen die tot aan het moment van aanmelding zijn genomen in kaart gebracht. Middels een duidelijk stappenplan wordt inzichtelijk gemaakt welke punten aandacht vereisen om adequaat Casemanagement Wet verbetering Poortwachter te voeren.

Fase 3: Casemanagement

Onze casemanager voorziet u van praktisch advies om het verzuim van uw werknemer zo spoedig mogelijk te verhelpen. Ook voert onze casemanager de verzuimgesprekken met uw werknemer en stelt de benodigde documenten voor u op om een re-integratie dossier op te bouwen dat voldoet aan de eisen van de Wet Poortwachter.

Wat kost Casemanagement Wet verbetering Poortwachter?

Proficiënt Verzuimbegeleiding kan u zowel op uurbasis of abbonementsbasis ondersteunen.

Bel met één van onze medewerkers of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt tijdens werkdagen binnen twee uur een offerte op maat met een helder overzicht van de kosten.

[contact-form-7 id=”158″]

Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

Kaatsbaan 27,
3082 DP Rotterdam

  
010-3075616info@proficientgroep.nl

Offerte aanvragen