Dossieranalyse Wet Poortwachter

Is één van uw werknemers langdurig ziek uitgevallen en heeft u twijfel of uw re-integratie dossier op orde is? Proficiënt Verzuimbegeleiding helpt u graag van deze twijfel af door middel van een dossieranalyse Wet Poortwachter. Zo komt u beslagen ten ijs bij een eventuele WIA aanvraag en voorkomt u een eventuele loonsanctie van UWV.

Wat is dossieranalyse Wet Poortwachter?

Tijdens een dossieranalyse Wet Poortwachter wordt uw re-integratie dossier grondig onderzocht en getoetst door een van onze gecertificeerde en geregistreerde arbeidsdeskundigen. Daarnaast biedt het inzicht in de kwaliteit en kwantiteit van uw re-integratie dossier. Waar nodig geeft het ook inzicht in de reparatiemogelijkheden, krijgt u advies over de te repareren onderdelen in uw re integratie dossier en binnenkort te ondernemen stappen binnen de re-integratie.

Offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Landelijke dekking / Op locatie naar wens

Proficiënt Verzuimbegeleiding ondersteunt werkgevers door heel Nederland (en waar nodig in België en Duitsland) bij het terugdringen van verzuim. Wij doen dit op een locatie naar uw wens. Dat kan zowel bij u op kantoor, bij uw werknemer thuis of desgewenst op een neutrale locatie.

Kwaliteit / Ervaring

Bij Proficiënt Verzuimbegeleiding hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom zijn al onze medewerkers SRA geregistreerd, NVvA gecertificeerd, hebben de opleiding Post-HBO Arbeidsdeskundige succesvol afgerond en laten zich jaarlijks bijscholen. Wij hebben inmiddels meer dan een decennium ervaring in de re-integratiebranche.

Korte en flexibele doorlooptijden

Proficiënt Verzuimbegeleiding werkt snel, adequaat en houdt rekening met de doorlooptijden zoals aangegeven in de Wet Poortwachter. Binnen deze kaders zijn wij uiterst flexibel en denken wij graag met u mee om tot een op maat gemaakte begeleiding te komen.

Vaste contactpersoon

Vanaf dag 1 dat u samenwerkt met Proficiënt Verzuimbegeleiding wordt u gekoppeld aan een vaste contactpersoon met als doel u naar volle tevredenheid te ondersteunen bij al uw vragen en wensen.

Poortwachterproof

Proficiënt Verzuimbegeleiding bewijst van dag tot dag dat het voorziet in een juiste opvolging van de Wet verbetering Poortwachter. De door Proficiënt Verzuimbegeleiding uitgevoerde diensten hebben voor werkgevers nog nooit geleid tot een sanctie bij UWV.

Wanneer is een dossieranalyse Wet Poortwachter verplicht?

Een dossieranalyse Wet Poortwachter is niet verplicht en is door u op ieder moment aan te vragen tijdens het verzuim van uw werknemer. Het is echter ten zeerste aan te raden om bij twijfel over uw re-integratie dossier dit in te zetten.

Eventuele tekortkomingen in uw re-integratie dossier kunnen leiden tot een loondoorbetalingsverplichting van maximaal 1 jaar na de WIA aanvraag, opgelegd door UWV.

Hoe verloopt uw dossieranalyse Wet Poortwachter bij Proficiënt Verzuimbegeleiding?

Een dossieranalyse Wet Poortwachter wordt de zelfde dag nog uitgevoerd, binnen 2 werkdagen aan u terug gerapporteerd en verloopt in 2 fases:

Fase 1: Dossieranalyse

Het re-integratie dossier wordt geanalyseerd op de aanwezigheid van alle vereiste documenten en tijdigheid van het opstellen hiervan.

Fase 2: Rapportage

Middels een uitgebreide rapportage koppelen wij terug wat de bevindingen zijn. Hierbij wordt ingegaan op de eventuele documenten die ontbreken of te laat zijn opgesteld. Waar mogelijk wordt u ondersteund bij het opstellen hiervan.

Wat kost dossieranalyse Wet Poortwachter?

De investering bedraagt éénmalig 295 euro excl. btw en levert u inzicht op in de tekortkomingen en verbeterpunten van uw re-integratie dossier.

Neem contact op met één van onze medewerkers om telefonisch uw casus door te spreken of vraag via onderstaand invulformulier gratis en vrijblijvend een offerte aan.

U ontvangt tijdens werkdagen binnen twee uur een offerte.


  Tweede spoor re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek of Casemanagement Wet verbetering Poortwachter? Proficiënt Verzuimbegeleiding is uw partner en meerwaarde binnen het volledige proces van verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie. Landelijk ondersteunen wij werkgevers van verschillende grootte. Hierbij koppelen wij u aan een vaste contactpersoon binnen Proficiënt Verzuimbegeleiding.

  Kaatsbaan 27,
  3082 DP Rotterdam

    
010-3075616  info@proficientgroep.nl

  Offerte aanvragen